Back to All Events

Jubileumssmykke


JubileumsSmykker_AnnaRogde-1-BREDDE.jpg

Det er laget 150 smykker av den gamle ishuden til "Anna Rogde" i forbindelse med 150-årsjubileet. Smykkene er håndlagde i Harstad. De er til salg om bord på "Anna Rogde" og på Trondenes Historiske Senter til kr 375,-

Kunstneren selv forklarer prosessen slik:

1.jpg

Utgangspunktet var Anna Rogdes ishudplater av kobber og et ønske om å bruke de til et jubileums suvenir. Forsiden av platene var dekket med flere lag med bunnsmurning og maling. Baksiden av platene så bedre ut, men var flekkvis dekket av sement/lim og dermed vanskelig å få ren. Sandblåst (av ARV) og klippet i 6 cm strimler (av ARV) for enklere håndtering.

150 eksemplar tilsa en enkelt utforming, gjerne med flere bruksområder. Valget falt på et sirkelformet smykke på ca 4 cm. Smykkene er laget med:

  • 2,5 mm smykkerem i lær
  • 1,5 mm og litt lengre smykkerem i lær  
  • pin slik at det kan brukes som nål i f.eks sjal/strikkede plagg

Størrelsen er den samme på alle, men uttrykket er forskjellig. Noen er glatt mens andre har de bruksmerker og spikerhull som var i platene. Smykkene er stanset ut i to omganger med hjelp av presse og deretter formet slik at de er litt buet. Filt/pusset og nummerert.

3.jpg
2.jpg
4.jpg

Smykkerem er brukt fordi den ikke sverter av på huden under bruk (sier lærhandleren) og glideknute for justerbar lukking uten lås.

For å gjøre litt mer ut av innpakning er det laget tilhørende esker formet som klippfiskflak.

 

Earlier Event: June 13
Seiltrening
Later Event: June 16
Anna Rogde og "Harstadseilasen"